mar152016

Et uløst mysterium – Chrysler 60 årg. 1925???

For at få et svar på Povl Brandt´s Chrysler model 60 årg. 1925 henvendte jeg mig til ejeren, Orla Munk Jensen, af tegningen, og forelagde ham spørgsmålet om, der kunne være tale om 2 Chrysler model 60 med samme type karrosse på lavet af karetmager Theodor Jensen i Østermarie.

Svaret var som følger:

"Tegningen er dateret 5-10-1925 og toppen blev i følge dine oplysninger bygget i 1927. Jeg ser tegningen som et oplæg, hvor der er tænkt på løsningsforslag mellem 1925 og 1927. På tegningen er der eksempelvis med blyant og fri hånd tegnet overvejelser til mindre ændringer. Pyntelisten, som dækker samling af bilens ramme og top, er meget højere på bilen, end den der er vist på tegningen. Og det er givetvis betinget af samlingens mulige udformning.
Det er bilens oprindelige udformning, der bestemmer samlingens form, vil jeg mene, idet toppen står på bilens oprindelige karrosseri. Så der kan meget vel være tale om to biler.
Jeg kunne blive fristet til at besigtige bilen, der står i Harløse, for at se om mine antagelser er rigtige. Jeg tænker her på, om man har ændret på det oprindelige karrosseri.
Der er ingen i familien, der kender til historien om denne/disse biler. Så det er, hvad jeg pt kan bidrage med."

 

Efter ovenstående svar kan der godt være tale om 2 biler, men det kan også være den samme bil, hvor karrossen er blevet rettet til senere, for at få den til at ligne original Sedan modellen.

Vi håber på at kunne give et svar med tiden.

 

Jeg var så inde og kikke på Internettet, og fandt ud af, at pyntelisterne var helt lige på Sedan udgaverne, mens de på nogle touringmodeller havde et lille opsving over bagskærmen. Det var dog ikke alle touringmodellerne, der havde det lille opsving.(se på de hentede fotografier).

chrysler

karetmager Theodor Jensen´s tegning fra 1925.Balka Strand 1Chrysler model 60 på Balka Strand. Det man også skal lægge mærke til, er nr. 2 vindue fra fronten på siden – et smalt højt vindue, der ikke var på de biler, så der er ingen tvivl om, at hvis der er tale om 2 biler, så er karossen på begge fra karetmager Theodor Jensen i Østermarie.

tn_Billede 5742Povl Brandts Chrysler model 60, som den ser ud i dag.

img499 - Kopi

Her omtalt i Bilhistorisk Tidsskrift, hvor det oplyses, at karossen blev bygget og påsat i 1927.

1922-blueprintsSe på denne originaltegning af bagenden på en Chrysler 1924. Pyntelisten har dette opsving over baghjulet. Ser du på Sedanmodellen nedunder, så har den ikke….

02 1925 Chrysler Four1924-chrysler (1)

Dette er en Chrysler årg. 1924, og den har ikke svungne pyntelister.

Chrysler 1925 Sedan Chrysler 1925

2 stk. 1925 modeller…..den nederste kun med sving på den øverste pynteliste.

70

Her er så en Chrysler Touring model 70 årg. 1926, og den har lidt svungne pyntelister. Så vil jeg lige slutte af med Johannes Chrysler model 60…..den havde heller ikke svungne pyntelister.

Chrysler 1925 fram Chrysler 1925 model 60 (G70)

Sidste billede er lånt på Internettet, og teksten er på engelsk….solgt til Scotland på under 14 dage……..