aug32021

Gubsø Garage

Tekst og billeder ved Richard Andersen.

Årets sommerferie blev på grund af corona afholdt i Danmark. Uden for Silkeborg besøgte vi Gubsø Garage som er et fantastisk sted for veteranbils interesserede.

Gubsø Garage er ejet af en jysk rigmand som solgte sit firma for et trecifret million beløb. En del af disse penge har han investeret i et 3500 kvadratmeter stor garageanlæg og museum. Hovedattraktionen er de cirka 20 Bugatti biler som er udstillet her. Museet er indrettet som et arbejdende værksted, hvor der er mulighed for at se hvorledes Bugatti bilerne bliver restaureret til allerhøjeste standard. Der er 4 mekanikere ansat og der bruges den nyeste teknik som 3D skanning og printning. Eksempelvis 3D skannede man en Bugatti på Bugatti museet i Mulhouse i Frankrig, for derefter at opbygge et nyt karosseri, som var bortkommet, til et kommende Bugatti projekt. Selve garage og museums bygningen er en attraktion i sig selv, der er ikke sparet på byggeomkostninger og byggeriet er inspireret af den oprindelige Bugatti fabrik i Molsheim i Frankrig.

Ejeren bruger flittigt de udstillede Bugatti biler. I sommeren 2020 kunne man se en del af disse imponerende biler ved Bugatti klubbens besøg på Bornholm.

Da vi senere besøgte Ry veterantræf, kom ejeren kørende i en af disse herlige Bugatti biler med en skøn lyd, ren musik for en motornørd.

Et besøg hos Gubsø Garage kan absolut anbefales.