Konfirmations- og bryllupskørsel

Palle's Buick fra 1928 Bryllupskørsel

Af Michael Deichmann, Bestyrelsesmedlem i Motorhistorisk Samråd

Snart kommer tiden hvor de sociale medier svømmer over med glade billeder af unge smukke konfirmander M/K, og flere af billederne viser det ene spektakulære transportmiddel efter det andet, som de er blevet transporteret fra kirke og til fest i.

Undertiden ser man også glade billeder fra bryllupper, hvor det samme gør sig gældende.

Hvis det er onkel der møder op foran kirken med den fine gamle Ford, eller ham fætter med den feeede US-bil, der som en glad gestus selvfølgelig stiller op og transporterer nevøen eller kusinen, er der fred og ingen fare!

Men kommer man ud i fjernere slægtsled eller bekendtskabskredsen, og man tager sig betalt for at bruge et par timer på at vaske, polere og støvsuge køretøjet, bruge en time på at køre frem til  dressen, en time på selve ceremonien med efterfølgende familiekram og kast med fødevarer osv osv – inden man ser sig om kan man jo nemt bruge 5-6 timer på sådan en tur – ja så er det en helt anden sag.

Den slags betragtes nemlig af myndigheder og forsikringsselskaber som erhvervsmæssig personbefordring!

Det er limousinekørsel og det fordrer licens fra kommunen (taxabevillingsnævnet), et erhvervskørekort og en masse forsikringer.

Nu har man heldigvis ikke hørt meget om sager eller uheld – men det kan få ganske alvorlige konsekvenser hvis det går galt. Det kan derfor kun tilrådes at man tænker sig rigtig godt om. Man bør holde sig til den nærmeste familie og vennerne, hvor kørslen kan gøres som en gave, så bliver det en god dag for alle, også chaufføren.

SENESTE NYHEDER

Annoncer

165x330xBAM_annonce.jpg.pagespeed.ic._fxvdfcdyJ

200x134xbillederbornholm2.png.pagespeed.ic.hcHvn2psfn

Under siden Biler/Motorcykler ligger der filmklip
fra næsten alle BMV aktiviteter i gennem de
sidste par år.

Motorhistorisk

https://motorhistorisk.dk/

200x202xdvk.png.pagespeed.ic.duZmrPYled