maj182016

Citroén Kløverblad årg. 1921 udgravet i en stak hestelort!!

Det lyder jo meget spændende, og det var det sikkert også for Kaj Erik Boesen og Povl Jørgensen dengang i 1970´erne, hvor de udgravede denne Citroén Kløverblad årg. 1921/1922. De måtte grave sig igennem en gang hestemøg for at komme ind bag en væg, hvor den stod – en fin lille ladvogn med presenning over.

Kaj Erik skriver godt nok, at det er frit efter hans hukommelse – og det er nok ganske rigtigt.

Edgars lastbil måtte så slæbe lasten, selvom Edgar altid var bekymret over oliepletter på sit trælad.

Denne Citroén Kløverblad gik ind i en handel med Hindsgavl-Madsen på Fyn, der leverede Fiat 509 dele til den Fiat 509, som Johannes Anker har idag.

Dette er en Citroén type B2, der blev fremstillet fra maj 1921 til juli 1926. Den afløste Citroén type A, der blev lavet fra juni 1919 til december 1921.

Denne Citroén blev i 1970érne hentet fra en ejendom bag ved hotel Abildgård i Sandkås, og skulle have tilhørt lyrikeren/forfatteren Ole Sarvig.

Direktør Lars Kærulf Møller kunne oplyse, at Ole Sarvig i årene lige efter 2. verdenskrig sandsynligvis opholdt sig hos den tyske friherre Herbert Garvens von Garvensburg, der havde købt huset "Karmo" i Sandkås og boede der. Herbert Garvens von Garvensburg havde en større kunstsamling, og mange af de danske kunstnere og intellektuelle boede i perioder der. (I kan læse mere om friherren på internettet bl.a. under Bornholms Kunstmuseum).

Da bilen formentlig havde tilhørt Ole Sarvig – har han formentlig efterladt bilen i Sandkås, da han forlod Bornholm.

Bilen købt af F.S. Olsen, Sandkås.

Tegn lokalhistorisk Arkiv forespurgt, men kendte intet til dette køretøj…..

Hindsgavl-Madsen ligeledes tilskrevet, men har ikke svaret……sidste fotografi kan være omtalte bil. Den står på STRIB automobilmuseum (tilhører Hindsgavl-Madsen).

1 2 3 IMG_20160421_0004 strib

Mange tak til Kaj Erik Boesen for historien og for lån af fotografierne.