Bornholm Rundt

Hvad er ”Bornholm Rundt”?

Som det kan læses andet steds i BMV´s hjemmeside blev Rally ”Bornholm Rundt” første gang afholdt i året 1976. 

Med undtagelse af årene 1978 og 1999, hvor BMV har haft andre aktiviteter, er rallyerne blevet afviklet hvert år og hvor det i 2023 var nummer 45. i rækken. Desværre måtte vi aflyse Bornholm Rundt 2020 på grund af coranavirus, men i 2021 kørte vi igen.

Rally Bornholm Rundt afvikles altid den første hele weekend i juli måned. 

Disse bornholmske rallyer er blevet meget populære med deltagende køretøjer, udover de danske, fra både Tyskland, Sverige og Norge. Enkelte gange også fra andre lande. 

De første år deltog fortrinsvis kun køretøjer fra før anden verdenskrig men efterhånden som den danske motorhistorie udviklede sig og mange motorentusiaster således begyndte at interessere sig for nyere køretøjer, besluttede Bornholms Veteraner, at  aldersgrænsen for deltagelse skulle følge samme betingelser som for vægtafgifter og forsikringer for klassiske køretøjer – altså 35 år.  

Rally Bornholm Rundt 2024 køres igen fra Cirkuspladsen i Allinge.  

Som nævnt er Rally Bornholm Rundt blevet utroligt populært. I 2023 deltog der 194 køretøjer. Grænsen var egentlig sat til 150 køretøjer men tilmeldingerne strømmede ind og da man nåede de 194 køretøjer, måtte der til stor ærgrelse for mange, lukkes. Vi turde/kunne simpelthen ikke håndtere flere.  

Almindeligvis møder deltagerne på træfpladsen lørdag morgen senest kl. 08.00 hvor de får udleveret en velkomstpakke med kørevejledning, spisebilletter o.a. og sendes herefter, efter nærmere angivet klokkeslæt, af sted ad rallyruten. 

”Bornholm Rundt” er ikke ment som ”Rundt om Bornholm” men betegner Rundt på Bornholm. Deltagerne bliver sendt  af sted på en ca. 100 km. lang tur, ad de dejligste, smukkeste og mest særprægede steder som Bornholms kønne natur kan præstere – vekslende med de kendte rundkirker, slotsruiner m.v. og mange steder er ofte ukendt selv for en indfødt bornholmer. 

På selve ruten er der normalt 6 poster hvor deltagerne deltager i finurlige konkurrencer. Konkurrencerne løses af deltagerne i både sjov og alvor. Man kan få fra 0 til 50 strafpoint pr post, og de 3 med færrest strafpoint, vinder henholdsvis vores første, anden og tredje præmie. 

Der er også præmier til dem med flotteste tidstypiske påklædning i forhold til deres køretøj.

Lørdag aften samles alle deltagerne til  en festmiddag med musik og dans.

Under middagen uddeles præmier til de vindende deltagere fra rallyløbet. 

Søndag morgen opstiller alle køretøjerne til parade på træfpladsen og sidst på formiddagen køres fællestur til et røgeri hvor de traditionelle røgede sild eller fiskefiletter indtages.

Almindeligvis slutter rallyet her og deltagerne rejser hjem – eller fortsætter deres ferier på solskinsøen Bornholm.Se program og tilmeldingsskema som pdf-fil


Overnatninger kan eventuelt bestilles på:
https://teambornholm.dk/

https://www.feriepartner.dk/bornholm/

https://www.dancenter.dk/sommerhus/bornholm/

https://www.sologstrand.dk/regioner/bornholm/

Færgebilletterer kan bestilles på : https://www.bornholmslinjen.dk/

SENESTE NYHEDER

Annoncer

165x330xBAM_annonce.jpg.pagespeed.ic._fxvdfcdyJ

200x134xbillederbornholm2.png.pagespeed.ic.hcHvn2psfn

Under siden Biler/Motorcykler ligger der filmklip
fra næsten alle BMV aktiviteter i gennem de
sidste par år.

Motorhistorisk

https://motorhistorisk.dk/

200x202xdvk.png.pagespeed.ic.duZmrPYled