sep212017

“Øresundsdysten´s” mest spændende køretøj…….Bugatti årgang 1912.

Tekst og fotografier ved Richard Andersen.

 

P1190942

Køreselskabet for køretøjer før 1940 havde den 8 – 10. september valgt at afholde Øresundsdysten på Bornholm.

Deltagerne boede på Hotel Griffen i Rønne, hvor der var mulighed for at beundre alle de forskellige specielle veteranbiler.

Især den uhyre sjældne og værdifulde Bugatti fra 1912, vakte begejstring og var genstand for stor beundring. Efter sigende er det en af verdens ældste Bugattier.

Bilen har en lang meget interessant og underholdende historie, som er beskrevet i Vestjydsk Motorveteran Klubs blad, VMK Nyt, nr. 243, december 2007, se billede tekst. Denne artikel bør læses for at forstå hvor værdifuld og speciel denne Bugatti er, den er et motorhistorisk klenodie af internationalt format.

1 2 3 4 5 6 6a

Derfor bringer vi historien her fra Vestjysk Motorveteran Klubs blad: VMK Nyt.

 

Ifølge Veterantidende september 2011, købte den nuværende ejer Claude Teisen-Simony bilen i 2007. Claude Teisen-Simony har renoveret bilen og forsynet den med et herligt tidstypisk karosseri. Ved fremstilling af en ny forbro, blev den gamle defekte forbro skannet i en computer, hvorefter den nye forbro blev 3D-printet. 

Det blev fortalt at der eksisterer 6 andre Bugatti af denne, eller en tidligere årgange. I følge Claude Teisen-Simony er alle disse biler spærret inde på forskellige museer og samlinger. Claude Teisen-Simonys Bugatti er den eneste der er "fri" og som kommer ud at køre. Derfor er vi meget taknemlige for at Claude Teisen-Simony kom til Bornholm med sin enestående Bugatti, hvorved vi fik den store oplevelse at se og høre denne vidunderlige bil.

IMG_0656 IMG_0659 IMG_0660