jun292018

JAGUAR MKII årgang 1961. . .

René Frandsen har en Jaguar fra 1961 under renovering, og det er skønt at der stadig bliver renoveret køretøjer…..men nyd nu historien og fotografierne. 

Tak til René….

Tekst v/ René Frandsen og fotografier v/ Warny Delgren.

 

Juli 2017 blev jeg kontaktet af en kollega; ”har du set at der er en Jaguar til salg på Bornholmermarked”? Spurgte han. Nej det havde jeg ikke, men jeg skulle ikke have veteranbil projekt. Jeg havde jo næsten lige købt min TF´er, det må være nok med en!

17

Her ses Rene´Frandsen i sin TF´er.

Men tankerne kørte alligevel, jeg havde en Puch Monza knallert samling som jeg havde overvejet at sælge. Nå, jeg kunne vel lige kigge på den, det kostede jo ikke noget. 

Jeg kontaktede Jakob som havde købt bilen i 2006. Han havde skilt bilen totalt ad, og havde lavet meget af rustarbejdet i samarbejde med en pladesmed, 80 % af rust arbejdet var lavet. Så alt stod i papkasser rundt omkring, temmelig uoverskueligt, men det hele skulle være der ifølge Jakob.

Hmm tænke igen. Jeg var on/off hele tiden, jeg anede jo ikke hvordan den var skruet sammen, så jeg syntes det var lidt af en udfordring. Og faktisk skulle jeg jo ikke have en bil mere, skulle jo bare lige kigge! Men der var noget der trak i mig.

Maria (fruen) syntes jeg skulle gøre det; ”du skal have noget at give dig til om vinteren, ellers går du bare rundt som en løve i et bur”. Så jeg købte den, fik ryddet et hjørne på loftet til papkasser med stumper. Fik bilen hjem i garagen, og begyndte der hvor Jakob slap projektet.

Jeg fik solgt Puch Monza samlingen, motorcyklen blev også solgt. Så var der lidt mønt til renoveringen.

Bestilte de stumper hjem fra England jeg skulle bruge for at komme videre. Jeg startede med at renovere  forbroen, nye gummibøsninger, bærekugler, støddæmpere, lejer, bremseskiver og den blev malet.

Derefter fik bagaksel samme tur.

Vinteren gik med at montere ny venstre forskærm, renovere højre forskærm med reparationsstykker og skifte en vange der blev købt hjem fra England. Bagenden fik ligeledes nye paneler og repareret lidt huller i bunden. Hele bunden blev renset af for tekstyl, grundmalet og malet med hvid maling.

Fælge og andre løsstumper er blevet sandblæst her i maj måned. Så nu er jeg nået dertil hvor den skal males. Den skal være hvid igen, bilen har rødt indtræk.

Til vinter kommer alt det sjove arbejde, renovere en ting ad gangen og montere den på bilen J

René Frandsen.

 

01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16

 

Sidste fotografi viser en bil magen til Jaguaren under renovering.