jul52019

Åbent brev til Bornholms Regionskommune.

Åbent brev til Bornholms Regionskommune!

 

Vedr. benyttelse af Cirkuspladsen i Allinge i den kommende weekend.

 

Vi i Bornholms Motor Veteraner, der er arrangør af Veteranrally Bornholm Rundt her i weekenden den 6. og 7. juli 2019, føler at vores arrangement er blevet kørt lidt ud på et sidespor. Vi har, ligesom så mange gange før, allerede d. 2. august 2018 ansøgt kommunen om tilladelse til og også fået tilladelsen til at benytte Cirkuspladsen i den weekend til vort årlige veteranrally, der i år køres for 42. gang med næsten 185 deltagere og er et af Danmarks populæreste veteranløb overhovedet.

 

Vi har gennem alle årene altid mødt velvilje og hjælpsomhed fra kommunens side, men nu er det åbenbart slut. Vi konstaterede d. 1. juli at Folkemødet havde opsat små 20 skilte og 4-5 store kabeltromler på pladsen foran Domen De havde indtil da stået på den anden side af Strandvejen ved Nordlandshallen. Efter en høflig forespørgsel til Folkemødesekretariatet om ikke man kunne flytte skilte og tromler op på den gamle grund hvor Shelltanken lå, fik vi at vide de skam havde fået tilladelse til at placere skiltene og tromlerne af Morten Bach Jørgensen, der er ansvarlig for bl.a. cirkuspladsen i BRK. Efter at have forelagt problemet telefonisk for MBJ fik vi at vide at der var plads nok til vore køretøjer og at vi også bare kunne benytte det gamle ”tankområde” til vort rally og hvis skiltene skulle flyttes, så ville det blive for vor regning også når de skulle sættes tilbage efter weekenden.

 

Samtidig havde vi bedt om at de ville lade ”flisen” blive liggende, som man havde lagt ud til regnen under Folkemødet, da det kunne se ud til at vi også kunne risikere at få lidt regn i weekenden og så skal vi måske have kørt lidt flis ud på pladsen for ikke at sidde fast med vore veterankøretøjer. Men nej. Flisen ligger lige nu i 2 store bunker og om de bliver fjernet eller ej vides ikke. Vi fortalte også at vi var glade at de store sten der normalt ligger og spærrer for indkørsel fra Bertel Haardersvej lige ved Domen (hvor vi altid har indkørsel til pladsen), at de allerede var flyttet ud til siderne. Men her til morgen var de flyttet på plads og spærrer nu for indkørsel til pladsen. Vi nægter at tro at det er bevidst chikane fra BRK's side – meeen???

 

Vi syns at det er principielt forkert at give tilladelse til at placere disse skilte på Cirkuspladen, når vi nu havde reserveret pladsen i så god tid – og at man så også gør det uden at underrette os om de ændrede vilkår for vores brug af pladsen. Det er endnu mere irriterende. Al det her besværliggør vores arbejde med at afvikle vores arrangement helt enormt meget og vi føler at vi bliver tilsidesat til fordel for Folkemødet. Alle kan vel blive enige om at Folkemødet er godt for Bornholm og især for Allinge, men der skal vel også være plads til andre arrangementer fra andre foreninger før og efter Folkemødet. Det er vel ikke KUN Folkemødet der har førsteret til udearealerne i og omkring Allinge hele året?

 

Med venlig hilsen

Cirkuspladsen3